В УДПУ імені Павла Тичини організували зустріч із воїнами АТО

В УДПУ імені Павла Тичини організували зустріч із воїнами АТО

За ініціативи бібліотеки та клубу «Бійці мистецтва» (керівник − головний бібліотекар Оксана Ігнатьєва)в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася зустріч із воїнами АТО Ігорем Біланом, Максимом Вакуликом, Віталієм Владикою, Олександром Козаченком.
Літературно-мистецький захід під назвою «Хоробрі серця» зібрав чимало молодих людей, не байдужих до долі нашої країни. Це був справжній патріотичний захід, що віддзеркалив глибину пережитого болю та тривогу за тих, хто сьогодні на Сході виборює право на наше мирне та спокійне життя. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

Зі сцени лунала авторська поезія учасників заходу. Вірші студентської молоді були сповнені болю й стогону, філософських роздумів та віри у мирне та щасливе майбутнє. Декан історичного факультету, професор Анатолій Карасевич проникливо прочитав свої нові вірші, присвячені героям АТО, а пісня на його слова прозвучала у виконанні чоловічого вокального тріо «Гонта».
Драматичним моментом зустрічі стала розіграна студентами сценка (на жаль, із нашої реальності), яка зобразила жахіття та наслідки страшної війни, котра забирає найдорожче: в матері – її дитину, а у дівчини – коханого. Єдиною втіхою залишається маленький синок загиблого героя, який вже ніколи не зможе обійняти свого тата, лише вдивляється пильно-пильно в його мужні очі, закарбовані навічно на пам’ятній дошці меморіалу.

В УДПУ імені Павла Тичини організували зустріч із воїнами АТО

Про національну свідомість та гідність, про утвердження загальнолюдських цінностей говорилося у поезіях, які виконали учасники клубу «Бійці мистецтва», студенти Інна Брайлян, Ольга Гуцол, Анна Джога, Анастасія Аксьоненко, Альона Хоменко, Максим Турчинський, Богдан Гроза, а також провідний бібліотекар Вікторія Курденко. Пісенні твори громадянської та фронтової лірики співали студенти Валерія Салій, Ірина Курдюкова, Ірина Автухова.
Запрошені на зустріч бійці з болем у душі ділилися спогадами про виконання військової присяги в зоні АТО, що є нічим іншим як проявом вірності своєму народові. Вони власним прикладом показали, як треба любити свою Батьківщину.

По завершенню зустрічі слова глибокої вдячності за проведений захід висловила начальник відділу у справах сім\’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко та вручила всім його учасникам невеличкі подарунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x