До кінця місяця на Черкащині буде вітряна та сира погода

До кінця місяця на Черкащині буде вітряна та сира погода

Як повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, березень в наших широтах, зазвичай, не гарантує стійке тепло. І в цьому році, незважаючи на ранній перехід середньої температури через 0º, зумовлений впливом теплих повітряних мас, температура повітря час від часу повертається до від’ємних позначок.
Уже 21 березня (що на тиждень раніше звичайного) намітився перехід середньодобової температури повітря через +5º в бік підвищення, з яким активізується вегетація холодостійких рослин. Проте ґрунт ще не скрізь досяг фізичної стиглості, що не дозволяє масово розпочати весняну сівбу. За даними метеостанцій області середня температура ґрунту на глибині 5-10 см по області становить 5-8º. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Як зауважив Віталій Постригань, як правило, у ранні весни весняна сівба досить напружена, практично одночасно проводиться сівба ранніх зернових та технічних культур.
За прогнозом синоптиків, до кінця місяця на Черкащині спостерігатиметься нестійка, вітряна та сира погода завдяки впливу північних циклонів. Температура повітря становитиме: вночі близько 0º, вдень 5−10º тепла. 31 березня атмосферний фронт з північного-заходу принесе в наш регіон невеликі дощі. На початку квітня північні процеси зміняться на південні, тому прогнозується суха та аномально тепла погода з якою і активізуються польові роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x