Землевпорядника Червонослобідської сільради підозрюють у незаконній передачі земель

Землевпорядника Червонослобідської сільради підозрюють у незаконній передачі земель

Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної передачі у приватну власність земель прибережної захисної смуги р. Дніпро, в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2011 році спеціаліст-землевпорядник однієї з сільських рад Черкаського району, діючи в інтересах 28 громадян, достовірно знаючи, що земельні ділянки, на які вказані громадяни виготовили проекти землеустрою, розташовані в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища та не підлягають передачі у приватну власність, погодила акти визначення меж земельних ділянок на місцевості, тим самим підтвердила відповідність розробленої технічної документації вимогам законодавства.

Таким чином було незаконно передано у власність громадянам земельні ділянки водного фонду загальною площею 1,5 га вартістю 1,5 млн. грн.

Наразі спеціалісту-землевпоряднику Червонослобідської сільської ради оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваної особи від посади.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 364 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 500 (п’ятисот) до 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x