На власні проекти молоді мами Черкас отримали гранти

На власні проекти молоді мами Черкас отримали гранти

Фестиваль кіно, запис пісні і постановка казки-балету. На такі проекти отримали кошти три молоді мами – учасниці грантової програми у галузі культури. Вони – серед 15 переможців, яких обрала експертна рада із 40 заявок. Діє така програма вже третій рік, нині ж на втілення проектів спрямували понад 196 тисяч гривень.

Як повідомила начальник управління культури Валентина Шепецька, Черкаси були першим містом в Україні, в якому ініціювали впровадження такої програми. Місто підтримало різні культурні проекти: освітні поїздки для дітей, фестивалі музики та їжі, видання книги, проведення лекцій.

Авторками трьох проектів, що також увійшли до списку переможців, є і молоді черкаські мами. Так, Вікторія Лаврєньєва, Оксана Сергєєва та Юлія Молоцило отримають кошти на втілення своїх проектів – фестивалю короткометражного кіно «КіноШот», постановку казки-балету «Дюймовочка» та запису пісні на поезію «Ти знаєш, що ти людина?».

Про фестиваль короткометражного кіно у Черкасах Вікторія Лаврєньєва мріяла давно – маже 7 років. І хоч її маляті всього два місяці, ці турботи матусю не відволікають від втілення мрії у життя. Вікторія полюбляє авторське кіно, не раз була і волонтером і учасником Одеського міжнародного кінофестивалю. Зізнається, хоче, щоб і Черкаси мали своє культурне обличчя.

Оксана Сергєєва до Черкас приїхала з Одеси. Там танцювала балет, тож у новому місті вирішила не припиняти займатися улюбленою справою. Оксана – мама двох малюків, проте нині у її школі балету навчається близько 70 вихованців від 4 до 9 років. Вона отримала можливість в Черкаській обласній філармонії зробити постановку казки-балету «Дюймовочка».

Юлія Молоцило виховує 11-тимісячного сина Артема. У місті жінка відома як солістка гурту «July 8». Раніше вона працювала музичним керівником у санаторії та дитячому садочку, співала у ресторанах, була бек-вокалісткою у команді Ані Лорак, учасницею «Голосу країни» у команді Олега Скрипки. Перебуваючи у декретній відпустці написала музику до улюбленого вірша Василя Симоненка. Грант запропонувала для запису пісні на поезію «Ти знаєш, що ти людина?». Пісню запиуть у травні.

Очільник департаменту освіти Ігор Волошин наголосив, що і грантова програма, і громадський бюджет дають жителям можливіть реалізувати проекти для розвитку Черкас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x