Для Золотоніської дитячої лікарні у Німеччині приготували гуманітарний вантаж

Для Золотоніської дитячої лікарні у Німеччині приготували гуманітарний вантаж

Медичні засоби на подвір’ї німецької лікарні очікують на відправлення до України. Гуманітарною допомогою, ініційованою вже відомою золотонісцям організацією «Українські партнерства Ерцгебірге», клініка Нільс-Стенсен, що базується в містечках Мелле та Брамше (Південна Саксонія), має намір підтримати наше дитяче відділення ЦРЛ. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Золотоноша».

Минулого тижня координатори організації «Друзі України Ерцгебірге» Сільвіо Уліг та Йєнс Унгер особисто брали участь в пакуванні та завантаженні автомобіля на подвір’ї клініки. Їхній колега та наш земляк Микола Черінько тим часом уважно слідкує, щоб допомога була доставлена за місцем призначення, контролюючи, фотографуючи та документуючи безпосередньо на місці процес підготовки та відправлення до України.

Громадянам Німеччини та волонтерам, за словами Сільвіо Уліга, байдуже, що роблять політики, адже вони просто хочуть допомагати людям. Організація тісно співпрацює із Золотоношею, яка організувала та оплатила приїзд і розмитнення вантажу. Таким було рішення організації – кожен має зробити, що може. Вже два роки члени організації підтримують Золотоніську лікарню, долучивши відтепер сюди ще й Християнську клініку Мелле. Перша зустріч з волонтерами дала змогу керівництву лікарні чітко зрозуміти, що в допомозі справді є потреба.

Багато з того, що є необхідним в Золотоноші, перебуває на складі клініки. За словами директора відділення догляду Марайле Грайсер, до цього переліку входять і дев’ять ліжок з механічним налаштуванням. Окрім цього, до Золотоноші направляють купу меблів, технічного обладнання та інших лікарських засобів. Крім ліжок та шафок, надіслано стійки для крапельниць, насоси для перекачування молока, апарати дихання, два інвалідних візка та безліч інших корисних речей. Зокрема, одяг для операційних, оскільки клініка Мелле вже перейшла на використання разового одягу, та одяг для немовлят і малих дітей. Його німці купували гуртом, відгукнувшись на заклик лікарів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x