В уманчанина вилучили протипіхотну міну та коноплю

В уманчанина вилучили протипіхотну міну та коноплю

Заборонені предмети зловмисник зберігав у власному помешканні. Речі докази направлено на дослідження. Слідчі внесли подію в єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками відповідних статей кримінального кодексу. Слідство триває. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До співробітників Уманського відділу поліції надійшла оперативна інформація про причетність до незаконного зберігання боєприпасів 30-річним місцевим жителем.

В ході санкціонованого обшуку в його помешканні поліція виявила та вилучила поліетиленовий пакет, заповнений рослинною речовиною темно-зеленого кольору, схожою на подрібнені рослини коноплі та металевий предмет, схожий на протипіхотну міну. Речові докази було направлено на дослідження.

Чіткого пояснення щодо походження даних речовин власник помешкання надати не зміг. З його слів, рослини, що схожі на коноплю, він виявив на присадибній ділянці та мав на меті вжити самостійно. Щодо боєприпасу – чоловік пояснив, що на зберігання дану річ йому передав товариш. Тому він зберігав її, не усвідомлюючи можливих наслідків.

За вказаним фактом слідчими відкрито два кримінальних провадження за ознаками частини 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x