У Черкасах хочуть підвищити ціни на платні медичні послуги

У Черкасах хочуть підвищити ціни на платні медичні послуги

На близько 28 % у Черкасах може зрости вартість платних послуг у закладах охорони здоров’я. Виконавчий комітет ухвалив рішення «Про розгляд проекту регуляторного акту «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров’я комунальної форми власності міста Черкаси». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник, йдеться про близько 35 видів платних послуг. Їх перелік затверджений Постановою Кабінету Міністрів України. Востаннє тарифи на ці послуги в Черкасах переглядали в 2015 році. Наразі така необхідність викликана зміною ціновою політики. Загалом же методику розрахунку вартості послуг у лікувально-профілактичних закладах була затверджена місцевими депутатами ще в 2012 році.

– Насамперед, це пов’язано зі зміною мінімальної заробітної плати до рівня 3 200 гривень та зростанням вартості розхідних матеріалів і енергоносіїв, – зауважив Олег Стадник. – За період від часу дії такого рішення платними послугами в наших медичних установах скористалося немало людей. Зараз їхня вартість у порівняні до 2015-ого року може зрости на близько 28 відсотків.

За його словами, в 2015-ому році пацієнтам надали 136 тисяч таких послуг. На цьому лікувальні заклади заробили 6 млн 245 тис. грн. Тоді як у минулому, 2016 році, такими послугами скористалися 42 798 жителів (їм надано 147 937 платних медичних послуг). За це містяни сплатили 7 млн 21 тис. грн.

Ухваленням такого рішення було засвідчено початок необхідної процедури для перегляду існуючих тарифів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x