В останні дні березня в області прогнозують заморозки

В останні дні березня в області прогнозують заморозки

Останні 10 днів березня дивують температурними контрастами. Минулої доби середня температура становила +10−+11º, що на 6−7º вище кліматичної норми. Денний максимум на Черкащині досягав +16−+19º. За даними п’яти метеостанцій, максимальна швидкість вітру становила 15−20 м/с. Але на черзі чергове похолодання, яке насувається до нас з Балтики. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із синоптичної карти видно, що після тимчасового прояснення на Черкащину знову насуваються хмари. Завтра атмосферні фронти з Балтики принесуть невеликі дощі, зумовлять сильний поривчастий вітер 15−20 м/с. Температура повітря протягом доби очікується у межах +4−+9º. А ніч 31 березня обіцяє бути із заморозками до 2−4º.
Наступної доби падіння атмосферного тиску зміниться ростом, відносна вологість повітря буде підвищеною.
Прохолодна, вітряна та волога погода 30 березня негативно впливатиме на самопочуття людей, стримуватиме темпи проведення весняної сівби.

Сильні пориви вітру можуть пошкоджувати дерева, рекламні щити, лінії електропередач

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 30 березня становить 5,3° тепла, на цю дату найвища температура повітря 18,4° тепла відмічалася у 1968 р., найнижча – 6,5° морозу – у 2005 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x