Величезні сітки перекривають річку Рось повністю (відео)

Величезні сітки перекривають річку Рось повністю (відео)

28 березня поблизу сіл Межиріч Канівського району та Сахнівка Корсунь-Шевченківського району провели природоохоронний рейд. Водний патруль та інспектори рибохорони працювали над знищенням стаціонарних браконьєрських засобів лову риби – «павуків» на річці Рось. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби патрульної поліції Черкас.

Гігантські «павуки» та сітки часто повністю перекривають річку.

«Декілька «павуків» вдалося демонтувати. Часто буває й так, що браконьєри забувають, де її залишили. Весь улов гниє, водойма забруднюється, гине й здорова риба», – кажуть інспектори.

Відтак, на воді виявили та вилучили сіткові полотна розміром 6х6 метрів у кількості – 3 штуки, 6 сіток з рибою, зрізано кілометри тросів та дроту, що між деревами перетинали річку. Викрили порушника, який зі свого човна ловив рибу сіткою. На чоловіка інспектори рибохорони склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, а засоби лову вилучили на місці.

Такі спільні рейди яскраво ілюструють масштаби і реальну загрозу браконьєрства на Черкащині. Адже багато видів риб заходять у Рось із Дніпра на нерест, який розпочнеться з 1-го квітня.

Тож для забезпечення і збереження риби та інших водних живих ресурсів закликаємо громадян не бути байдужими до порушень природоохоронного законодавства та своєчасно повідомляти про варварське знищення риби із застосуванням заборонених знарядь лову: сіток, вибухівок, електроструму і т.д, по цілодобовій гарячій лінії –102.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x