Давати малим дітям сік потрібно обережно

Давати малим дітям сік потрібно обережно

Сік у дитячому меню – дуже важливий компонент. Однак попри всю користь фруктових соків, важливо дотримуватися деяких правил його вживання.
Сік для дитини повинен бути натуральним. В ідеалі – свіжовичавленим маминими руками з овочів і фруктів, в якості яких ви впевнені. Якщо ви вирішили купити сік у магазині, уважно читайте етикетки. Згідно з правилами виготовлення, соку в промислово виготовленому напої з назвою «Сік» має бути не менше 85 %.
Нектар повинен містити не менше 25–50 % соку (залежно від сировини, з якої він виготовлений). Консерванти унеможливлюються. Соковмісний напій: частка соку 10 % для фруктів і до 40 % для овочів. У нього дозволено додавати барвники, ароматизатори, консерванти. Очевидно, що користі від такого «соку» небагато.

Фруктовий сік для дитини найкраще готувати на овочевій основі. В якості основи ідеальні овочі: огірки, кабачки, гарбуз і т. ін. Фруктовий сік – це добавка до овочевого, але в жодному разі не слід його пити нерозведеним. Адже фруктові кислоти можуть подразнювати ніжну слизову шлунково-кишкового тракту навіть досить великої дитини.
Фруктовий сік для дитини потрібно розводити водою. Якщо немає овочів, з яких можна зробити основу, можна розвести сік водою у пропорції 1х1. Концентровані фруктові соки занадто насичені, для організму дитини це велике навантаження. Сік із водою засвоюється набагато краще, а головне – не напружуючи шлунково-кишковий тракт.

Цитрусові соки корисні далеко не всім, і навіть дорослим: надто високий вміст фруктових кислот робить їх для багатьох шкідливими. Зі свіжовичавленими ж цитрусовими соками для дітей потрібно бути обережними. Апельсини, лимони, грейпфрути надто багаті на вітамін С, який при передозуванні стає для печінки значним навантаженням.
Соки для дітей – за індивідуальним призначенням. У кожної дитини – індивідуальні особливості організму. І в кожного соку – індивідуальний набір властивостей. Давайте дитині найрізноманітніші соки, не віддаючи перевагу жодному з них. Таким чином ви вбережете дитину від проблем

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x