Президент України вручив нагороду сину загиблого уманчанина

Президент України вручив нагороду сину загиблого уманчанина

Президент Петро Порошенко передав вдові загиблого капітана Андрія Кизила, удостоєного звання Герой України посмертно, орден «Золота Зірка». Глава держави присвоїв високе звання капітану Кизилу за виняткову мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Про це йдеться на сайті Глави держави.

Під час виступу на урочистій церемонії випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського Петро Порошенко наголосив, що багато випускників університету виявили мужність і героїзм під час проведення антитерористичної операції, боронячи свободу нашої держави.

Глава держави зазначив, що в залі присутня дружина та родичі Героя України Андрія Кизила. «Зараз, коли скажеш Андрій Кизило, можливо не всі ідентифікують, хто є Андрій. А якщо скажеш, що він воював під позивним «Орел», всі чітко згадують Авдієвку, ті бої. Бо він був справжнім військовим орлом», − підкреслив Президент.

За його словами, капітан Кизил «ніколи не ховався за спинами підлеглих, завжди був разом з ними і попереду, і в цьому останньому бою вів за собою бойових товаришів». «Його безсмертний подвиг – подвиг справжнього захисника рідної землі, справжнього патріота України, справжнього Героя з великої літери – вже став прикладом, на якому зростатимуть сьогоднішні та майбутні покоління українських воїнів», − підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що Андрій мріяв про навчання у Національному університеті оборони України і постійно готував себе до цього відповідального кроку. Але доля, на жаль, розпорядилася інакше.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, розв’язаній російським агресором.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x