Виставкою та концертом відзначили 15-річчя мистецької кафедри ЧНУ

Виставкою та концертом відзначили 15-річчя мистецької кафедри ЧНУ

15-річчя кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відзначили в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.
Свято відбулося в Черкаському обласному художньому музеї. Гостей зустрічала виставка робіт викладачів та студентів кафедри. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧНУ.

До свого ювілею митці ЧНУ підготували й тематичну фотозону з використанням масок у техніці паперової пластики, виконаної студентами, і лотерею з виграшем сувенірної продукції власного виробництва, і музичні та театральні номери.
Підготовку художників, фахівців із декоративного оздоблення інтер’єру, художньо-комп’ютерної графіки на основі класичних і національних мистецьких традицій у Черкаському національному університеті було розпочато у 2002 році.

За ці роки кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва стала художнім освітнім центром із образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкащини, який розвиває та поширює традиції національної культури України.
Свій творчо-професійний досвід передають студентам: заслужений художник України, кандидат педагогічних наук, доцент завідувач кафедри Тетяна Касьян, народний художник України, професор Іван Бондар, заслужений художник України, доцент, Іван Фізер, заслужений художник України, доцент Віктор Олексенко, кандидат педагогічних наук, доцент Лілія Полудень, мистецтвознавець, старший викладач Оксана Куліш, старші викладачі Федір Гонца та Олександр Костогриз. Чимало й молодих викладачів, які підвищують свій фаховий рівень в аспірантурах Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (м. Київ), Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну та мистецтв та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Вітаючи колектив кафедри, ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко зазначив, що це важлива подія для університету. Він подякував тим, хто стояв біля витоків створення кафедри, а також нинішньому колективу на чолі з завідувачем.

Із нагоди 15-річчя кафедри ректор від імені голови облдержадміністрації нагородив почесними грамотами завідувача кафедри Тетяну Касьян та навчального майстра Зою Костогриз, почесними грамотами і подяками університету викладачів кафедри, а народному художнику Івану Бондарю вручив нагрудний знак «Почесна відзнака ректора».
Привітала колектив кафедри та вручила Грамоти управління освіти і науки облдержадміністрації заступник начальника Валентина Ткаченко.
Отримали подяки і студенти, які здобули призові місця в різноманітних творчих конкурсах, пленерах і олімпіадах міського, регіонального, всеукраїнського значення.
Своєрідним подарунком до свята стала новина про те, що готується перше тримісячне стажування студентів кафедри в Академії імені Яна Длугоша у м.Ченстохові, Польща.

Ювіляри приймали вітання від колег Черкаського державного технологічного університету, обкому Профспілки працівників освіти і науки України, партнерів Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників та Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, від своїх випускників.
Приємним завершенням свята став розіграш ювілейної лотереї.
Гості також оглянули виставку, яка працюватиме впродовж наступного тижня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x