Рятувальників Черкащини відвідали колеги з Німеччини

Рятувальників Черкащини відвідали колеги з Німеччини

На Черкащині з гуманітарним візитом перебуває представницька делегація муніципалітету німецького міста Фірзен, яке вже кілька десятиліть є містом побратимом міста Канів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Тиждень тому гості з Німеччини доставили до Канева черговий гуманітарний конвой, у складі якого вже вдруге був повністю укомплектований необхідним обладнанням та спорядженням пожежний автомобіль, який було передано до місцевої пожежно-рятувальної частини.

Аби допомогти черкаським рятувальникам краще освоїти німецьку техніку, кілька днів у місцевій пожежно-рятувальній частині тривав спеціальний практичний тренінг, який провели колишній начальник пожежної частини Йозеф Добельштайн та пожежний водій цієї ж частини Бернд Вільмс.

Колеги з Німеччини вирушили і в Управління ДСНС у Черкаській області. 31 березня, в рамках міжнародного співробітництва, на запрошення керівництва черкаських рятувальників, пожежні Німеччини взяли участь у круглому столі, темою якого було обговорення та аналіз наявних систем цивільного захисту в Німеччині та Україні.

З огляду на реформування місцевих органів виконавчої влади, а також реформу Державної служби надзвичайних ситуацій, які тривають в Україні, черкаських рятувальників цікавив досвід функціонування на містах системи цивільного захисту в Федеративній Республиці Німеччини.

За круглим столом учасники також обговорили питання функціонування системи цивільного захисту в умовах децентралізації влади, створення територіальних громад в Україні та їх повноважень у сфері цивільного захисту населення, утворення місцевої пожежної охорони в регіонах, її взаємодію із підрозділами оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, розвиток та підтримка волонтерського руху.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x