У Черкасах закладають кросфіт-майданчик за півтора мільйона гривень

У Черкасах закладають кросфіт-майданчик за півтора мільйона гривень

Відкрите поле для колових тренувань облаштують уже за кілька місяців на території пляжу «Пушкінський». Так, на ділянці площею 4,6 га працюють будівельники та проектанти. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби КП «Дирекція парків».

Нагадаємо, наприкінці минулого року цей пляж передали на баланс КП «Дирекція парків».

Інфраструктура кросфіт-майданчика буде безкоштовною для усіх охочих. Крім того, силами КП територію пляжу охоронятимуть, прибиратимуть, працюватиме рятувальний пост.
У Черкасах закладають кросфіт-майданчик за півтора мільйона гривень
Наразі місцину розчистили від чагарників та старих дерев, зняли верхній шар піску та грунту, аби заглибити гирло річки та запобігти цвітінню води. Днями там відбулася виїзна нарада фахівців. Серед її учасників і заступник директора комунального підприємства, депутат міськради Олексій Мельник.

– Такий майданчик у Черкасах стане другим в країні, перший – у Києві, – розповідає він. – Порадившись із спортсменами, плануємо облаштувати його розміром орієнтовно 100 на 30 метрів, приділяємо багато уваги тим моментам, які стосуються безпеки. Крім того, тут будуть душові та туалети.

Цього троку на будівництво кросфіт-майданчика в бюджеті передбачили 1,5 млн грн.

– Кросфіт – це прорив у світі спорту, бо він є універсальним, без конкретної спеціалізації, – наголошує Президент Федерації функціонального багатоборства Черкаської області Олексій Назаренко. –Тут буде зручно тренуватися тим, хто займається боротьбою, греблею, гімнастастикою та іншими видами спорту. Крім того, плануємо співпрацювати з нацполіцією, прикордонниками, силовими структурами, дитячими спортивними школами, аби фахівці та діти могли займатися там.

На новому черкаському майданчику вже влітку заплановане проведення Кубку України з функціонального багатоборства, який збере близько сотні спортсменів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x