За два місяці роботодавцям донараховано 754 тис. грн ПДФО

За два місяці роботодавцям донараховано 754 тис. грн ПДФО

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області поінформували про двохмісячні результати роботи з підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів та висвітлили результати контролю за сплатою податків із заробітної плати. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, перевірками, проведеними у січні – лютому п.р. з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб донараховано 753,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, до бюджету надійшло 47,1 тис. грн ПДФО.
У результаті спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади підвищили рівень оплати праці 103 роботодавці. Таким чином бюджет отримав додаткових 72 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб.

Також звітного періоду за участі фіскальної служби області робітники отримали 564,2 тис. грн заборгованої зарплати. За рахунок цього місцеві бюджети одержали додаткових 16,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Зокрема погасили зарплатні борги перед працівниками одне з підприємств державної форми власності на загальну суму 249,6 тис.грн.

За два місяці п.р. виявлено 631 робітника, які працювали без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано 2934 тис. грн доходів, в результаті донараховано 528,1 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб, 44 тис. грн військового збору та 645,5 тис. грн єдиного внеску. Крім того внаслідок перевірок до державної реєстрації залучено, із сплатою 4,5 тис. грн податків, 15 черкащан, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність.

Нагадуємо, що з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата становить у місячному розмірі 3200 гривень, у погодинному – 19,34 гривні. У 2017 році податкова соціальна пільга становить для будь-якого платника 800 грн. Розмір підвищеної і максимальної податкової соціальної пільги 150 % ПCП = 1200 гpн; 200 % ПCП = 1600 гpн. Граничний розмір зарплати, до якої застосовується податкова соціальна пільга на 2017 рік дорівнює 2240 грн. Вказаний граничний розмір зарплати для застосування пільги залишається незмінним у 2017 році і діятиме до 31 грудня п.р. включно.
Страхувальникам-роботодавцям варто пам’ятати, що відповідно до ч.5 ст.8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якщо база нарахування єдиного внеску менше встановленого розміру мінімальної заробітної плати то єдиний внесок розраховується, як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на цей місяць, та відповідної ставки. Виключення: при проведенні нарахувань на заробітну плату (доходів) фізичним особам не за основним місцем роботи, за договорами цивільно-правового характеру (крім договорів ЦПХ з основними працівниками) – єдиний внесок нараховується за ставкою 22 відс. на фактично нараховані доходи/винагороду незалежно від їх розміру, але з урахуванням максимальної величини бази нарахування. Також правило щодо розрахунку ЄСВ як добутку розміру мінімальної заробітної плати та відповідної ставки не поширюється на нарахування на заробітну плату працівника – інваліда, який працює на підприємствах, де застосовується ставка єдиного внеску 8,41 %; 5,5 % та 5,3 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x