Понад 6 млн грн виділили на санаторні путівки для чорнобильців у області

Понад 6 млн грн виділили на санаторні путівки для чорнобильців у області

Принципи реалізації системи санаторно-курортного лікування пільговиків обговорили під час селекторної наради з представниками регіонів. Вона відбулась під головуванням заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович.

Нагадаємо, задля вдосконалення організації санаторно-курортного лікування чорнобильців, ефективного використання бюджетних коштів Міністерством соціальної політики ініційовано та Урядом затверджено порядок, що передбачає принципово новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йдеться, зокрема, про укладання тристоронньої угоди між постраждалою особою, управлінням соціального захисту населення та санаторно-курортним закладом. При цьому громадянин самостійно обирає санаторний заклад для оздоровлення. Новий порядок діє з січня 2017 року. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

Цьогоріч в області для санаторно-курортного лікування чорнобильців, зокрема I категорії та дітей-інвалідів, хвороба яких пов’язана з наслідками аварії, виділено 6,2 млн грн. На сьогодні ж за новою схемою вже укладено 23 договори, 11 чорнобильців I категорії направлені на санаторно-курортне лікування, 1 вже отримала послуги. Масовий же заїзд до закладів заплановано на травень.

– Новий механізм оформлення путівок діє і щодо оздоровлення атовців, – зауважив перший заступник очільника області Віталій Коваль. – Відтепер вони самостійно зможуть обирати лікувальний заклад. На черзі для забезпечення санаторно-курортними путівками з початку року перебуває більше 600 учасників АТО, зокрема й інвалідів війни, інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства.
Зауважимо, Департамент соціального захисту ОДА довів структурним підрозділам у районах Постанову КМУ від 1 березня «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами КМУ від 22 лютого та 31 березня».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x