У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

Команда Агенції регіонального розвитку Черкаської області сформована. Енергоефективність, підприємництво та стратегічне планування – основні напрямки роботи проектних менеджерів. Про їхні завдання та цілі говорили в Черкаській ОДА. Діяльність Агенції – унікальний досвід роботи для області. Аналогічних прикладів немає в Україні. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Чимало часу шукали саме той формат роботи Агенції регіонального розвитку, який би був зручний для всіх тих, кого вона об’єднує, – зауважує заступник очільника області Ярослав Березань. – Найбільш оптимальним варіантом є саме юридично-правова форма установи. Зараз, на початку своєї роботи, Агенція за рекомендацією наглядової ради опікуватиметься трьома напрямками – підприємництво, стратегічне планування та енергоефективність. До останнього все більше цікавості серед населення. Приміром, із 220 проектів ДФРР, поданих районами, 80 % стосуються саме енергоощадності. Однак не всі подані проекти матимуть очікуваний ефект.
Аби вирішити поставлені перед Агенцією завдання, кілька місяців набирали команду проектних менеджерів з енергоефективності, підприємництва, стратегічного планування та юрист. Згодом до роботи доєднається й менеджер з комунікацій. Директором АРР за результатами конкурсу обрали Івана Подоляна. До цього він був заступником директора Агенції.

– Агенція регіонального розвитку області – автономна одиниця, – наголошує Іван Подолян. – Серед її співзасновників представники освіти, громадських організацій, бізнесу, обласна рада та облдержадміністрація. Орієнтуючись на досвід роботи Агенцій України, США чи Канади, ми вирішили піти шляхом формування максимально стійкої і автономної структури, незалежної від фінансування з державного, місцевого бюджетів чи донорських організацій. Зараз наша мета – вийти на сомоокупність до кінця року. Це досягатиметься завдяки наданню послуг, насамперед бізнесу Черкащини. Уже запрацювала послуга з виведення підприємств на зовнішні ринки. З проектними менеджерами продовжуємо напрацьовувати повний пакет послуг, який буде надаватися в рамках місій Агенції. Це є одним із основних завдань АРР на цей рік.

У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

Отож, за напрямком «Енергоефективність» проектним менеджером працюватиме Антон Нємєц. Від працюватиме над розробкою енергетичної стратегії області. Передуватиме цьому масштабний енергомоніторинг об’єктів усіх форм власності та проведення їхньої паспортизації. Водночас у цьому напрямку передбачається проведення масштабного інформування населення та проведення навчань для усіх учасників енергоринку.

У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

Тамара Турченяк – проектний менеджер за напрямком «Підприємництво». Зазначає, що Агенція у своїй роботі насамперед опікуватиметься розвитком центру розвитку підприємництва, програми підтримки експорту та інвестицій в регіоні. З-поміж основних послуг – виведення підприємств регіону на зовнішні ринки, організація та проведення переговорів з іноземними партнерами, перекладацький та організаційний супровід експортних/імпортних/інвестиційних операцій, підтримка та супровід при розробці інвестиційних проектів та їхнє просування, організація бізнес-навчання на базі Черкаського державного бізнес-коледжу.

У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

Любов Ропало – проектний менеджер за напрямком «Стратегічне планування». Цьогоріч працюватиме над трьома ключовими проектами: розробка плану реалізації Стратегії регіонального розвитку у 2018-2020 роках, організація і проведення конкурсу розвиткових проектів від облдержадміністрації та робота над запуском процесу Стратегії розвитку ОТГ і тих громад, що змодельовані за перспективним планом. Водночас у межах її компетенцій передбачається надання освітньо-інформаційних (проведення тренінгів, форумів, публічних дискусій, круглих столів з посилення проектної спроможності місцевих громад і стратегіювання їхнього розвитку), просвітницько-аналітичні (аналіз конкурентних переваг регіону і окремих місцевостей), консультаційні (розробка проектів, пошук грантів, залучення донорських коштів) послуг.

У Черкасах представили команду Агенції регіонального розвитку

Забезпечуватиме діяльність АРР як юридичної особи Анна Окрепка. Також вона дбатиме про договірну роботу із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, надаватиме юридичні послуги при розробці бізнес-проектів та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x