Черкаські майстрині доправили до столиці свої писанкові витвори

Черкаські майстрині доправили до столиці свої писанкові витвори

На фестиваль. Він відбудеться в історичному центрі Києва на майданчику між двома площами — Софією Київською та Михайлівським монастирем. Цього року там збирається демонструвати до свята Великодня рекордну кількість великих писанок, які розмалювали майстри з усіх куточків нашої країни, — аж 858 штук. І серед них будуть дві наші, неповторні, черкаські авторства Віри та Галини Тимошенків. На розсуд вони представили чудові роботи — «Трипілля» та «Циганські дороги». До речі, виставка триватиме з 8 по 24 квітня.
— Шкода було дуже мало часу на творчу роботу, одна з писанок до Черкас доїхала тільки в понеділок 24 березня. Ми дуже старалися і сподіваюся відвідувачам виставки сподобаються наші красуні. Це просто чудовий проект! Щасливі, що встигли взяти участь, — говорять майстрині.

Черкаські майстрині доправили до столиці свої писанкові витвори

Пані Галина та її доньки Віра та Маша, за їхніми словами, щиро вдячні голові Черкаського осередку народних майстрів Ользі Мартиновій за змістовні лекції та практикуми з писанкарства, а завідувачу відділу етнографії Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторії Наумчук за можливість доторкнулись до історії писанки, зокрема, черкаської традиції писанкарства. Майстрині раді були зануритись та надихнутись майстерністю наших пращурів завдяки наданій можливості дослідити писанку через збережені музейні фонди.

Галина Тимошенко створила писанку «Циганські дороги» для тих, хто шукає свого власного шляху та, образно кажучи, стоїть на перетині долі. За легендою така писанка вертала всіх, хто ішов в далеку дорогу чи заблукав десь у далечині від рідного дому. Нині писанка несе ще й інший філософський зміст — провернути додому живими всіх наших захисників, які нині воюють в зоні АТО.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x