8 га земель випалено пожежами на Черкащині за добу

8 га земель випалено пожежами на Черкащині за добу

За добу 3 квітня рятувальники Черкащини ліквідували 8 пожеж сухої трави та сміття на відкритих територіях області. Наймасштабніші з них сталися в Золотоніському та Уманському районах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Так, о 14:00 в селі Дмитрівка Золотоніського району через людську необережність виникла пожежа сухої трави, яка швидко охопила площу в 3,2 га. Пожежу за годину ліквідували спільними зусиллями чергового караулу 8-ї державної пожежно-рятувальної частини та лісників, які застосували пристосовану для пожежогасіння техніку Вільхівського лісництва.

У селі Степківка Уманського району за аналогічних обставин пожежа охопила суху траву на площі понад 3 га. Пожежу ліквідували рятувальники Уманської пожежно-рятувальної частини.

Аналогічні пожежі сухої трави цього дня були ліквідовані на території хутору Холоднівка, Золотоніського району та міста Корсунь-Шевченківський. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців пожежі було швидко ліквідовано, проте площа, на якій вогнем було усе знищене, становила 2,5 га.

Цього дня суха трава та сміття горіли на відкритих територіях селищних рад у Шполянському та Маньківському районах, а також на території місцевого цвинтаря в місті Золотоноша. Завдяки професійним діям бійців ДСНС поширення вогню вдалось швидко зупинити.

Загальна площа, яку знищив вогонь, становила понад 8 га. Причиною всіх пожеж стала необережність громадян під час поводження з вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x