На Шполянщині вихованці школи-інтернату садили ліс

На Шполянщині вихованці школи-інтернату садили ліс

Днями в урочищі Товмач відбулася акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», в якій, окрім працівників Шполянського лісництва, взяли участь старшокласники місцевої школи-інтернату. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Деякі вихованці школи вже не вперше беруть участь в акції, інші – першопрохідці у цій справі. Але з усього було видно, що вони старалися зробити все на совість.

На початку акції прослухали розповідь лісничого Олександра Хорвата про важливість лісу в нашому житті, а згодом жваво взялися до роботи.

За допомогою спеціального приладдя старшокласники садили дворічні сіянці дуба на площі понад 4 гектари. Раніше тут теж були дубові насадження, але з часом дерева, вік яких перевищив 110-130 років вирізали, а на цьому місці вже незабаром зашумлять від вітру молоді дубки.

– Я сам родом з Товмача, – зауважив під час роботи один з хлопчаків.

– От приїдеш сюди через кілька років і побачиш, як ростуть посаджені тобою дерева, – посміхнувся у відповідь Олександр Миколайович.

– Мені здається, що ці діти назавжди запам’ятають цей день, – вважає лісничий. – Працюють вони з завзяттям і бажанням, а як винагорода їх чекає запашна каша, зварена на вогнищі, чаювання просто неба, на природі.

Разом з школярами участь в акції взяли також головний лісничий Звенигородського лісгоспу Сергій Тлустий, майстер лісу Юрій Коломієць, помічник лісничого Богдан Геращенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x