У садках Черкас ввели єдине прогресивне меню – повідомила головний спеціаліст сектору дошкільної освіти Черкаської міської ради Надія Євчак. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту УНН-Центр.
За її словами, меню на кожну пору року було складене відповідно до інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та погоджено з міською СЕС та технологом із Черкаського комерційного технікуму.
Н.Євчак також розповіла, що завдяки збільшенню фінансування із міського бюджету, минулому року та цьогоріч, дітям урізноманітнили раціон.
«Раніше лише яблука могли дозволити, а зараз апельсини, банани та інші фрукти. З м\’ясних продуктів, окрім курятини, почали готувати свинину та печінку яловичу. Також тепер діти їдять сосиски вищого ґатунку, які подаємо раз на 10 днів», – зазначила спеціаліст.
Окрім того, збагатили сніданки, оскільки зранку більшість батьків не встигають повноцінно погодувати дитину вдома.