У Смілі вбивці присудили суворіший вирок

У Смілі вбивці присудили суворіший вирок

Апеляційний суд Черкаської області 5 квітня за апеляційною скаргою прокурора переглянув вирок Смілянського міськрайонного суду від 12.03.2015, яким громадянина П. визнано винуватим та засуджено за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України до 7 років позбавлення волі. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений 30.04.2014, перебуваючи в квартирі потерпілого в м. Сміла, під час сварки завдав йому один удар ножем в груди, внаслідок чого ушкодив серце. Через кровотечу потерпілий помер на місці.

Органом досудового розслідування дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, проте суд першої інстанції дії обвинуваченого перекваліфікував на ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Не погоджуючись з судовим рішенням, вирок суду першої інстанції оскаржив прокурор в апеляційному порядку.

У ході апеляційного розгляду встановлено, що орган досудового розслідування правильно кваліфікував дії громадянина П. як умисне вбивство, оскільки обвинувачений передбачав та бажав настання смерті потерпілого, про що свідчать знаряддя злочину – ніж, сила й спрямованість удару в життєво важливий орган – серце та холоднокровна й цілеспрямована поведінка після вбивства: підсудний викрав із одягу потерпілого валюту і залишив постраждалого без будь-якої допомоги.

Нападник не викликав швидку медичну допомогу, а поїхав відпочивати, замкнувши ззовні двері квартири, де залишився поранений.

Завдяки активній позиції прокурорів під час апеляційного розгляду апеляційним судом ухвалено новий обвинувальний вирок, яким вирок суду першої інстанції в частині кваліфікації дій громадянина П. та його засудження за ч. 2 ст. 121 КК України скасовано, обвинуваченого визнано винним і засуджено за ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185 КК України до 8 років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x