Кориця захистить серце і покращить травлення

Кориця захистить серце і покращить травлення

Ця одна з найдавніших спецій у світі походить зі Шрі-Ланки і добувають її із невеликого вічнозеленого дерева (лат. Cinnamomum verum). Використовують її здебільшого як прянощі у кулінарії, проте це не єдине, за що слід цінувати цю рослину. Сьогодні ми розкажемо про корисні властивості кориці.

Завдяки активним сполукам у своєму складі, як-от ціннамілацетат, коричний альдегід та спирт, кориця має цілющу силу, що допомагає при багатьох недугах. Тому цинамон часто використовують у нетрадиційній медицині як протизапальний, антибактеріальний та антикоагулянтний препарат. Кориця багата на поліфеноли, антиоксиданти та мінерали, зокрема марганець, кальцій, залізо й клітковину.
Лікує цукровий діабет 2-го типу. Позитивні результати використання спеції у боротьбі з цією недугою добре відомі. Якщо споживати корицю натщесерце й після кожного прийому їжі, то це допомагає знизити рівень глюкози в крові. Це відбувається завдяки високому вмісту речовин, які стимулюють рецептори інсуліну. Так клітинам стає легше використовувати глюкозу.

Покращує травлення. Кориця містить низку сполук, зокрема залізо, клітковину та кальцій, які сприяють хорошій роботі травної системи. Жовчні солі приєднуються до цих речовин і таким чином виходять із організму. А якщо їх належним чином не виводити з травного тракту, то вони можуть завдати шкоди товстій кишці. Окрім того, цинамон ефективний у боротьбі з діареєю, оскільки регулює спазми кишки. А ще цю спецію можна використовувати для лікування розладу кишечника. А ще кориця допомагає від нудоти. Її можуть використовувати навіть вагітні жінки – від токсикозу в першому триместрі.
Допомагає подолати грип та респіраторні захворювання. Якщо до чаю додати чайну ложечку кориці та шматочок імбиру, то такий засіб допоможе знизити високу температуру й позбутися кашлю. А приємний аромат може підняти настрій, який буває погіршується, коли ми хворіємо. Протизапальні та антибактеріальні властивості кориці допоможуть у боротьбі з застудою.

Захищає серце. Протизапальні властивості кориці також допомагають для профілактики серцевих захворювань. А ще спеція захищає цей життєво важливий орган та артерії, оскільки регулює рівень поганого холестерину в крові. А ще кориця допомагає при запаленні внутрішніх тканин, що у свою чергу знижує ризик інфаркту.

Стимулює роботу мозку. Наукові дослідження довели, що кориця допомагає покращити роботу мозку в літніх людей, зокрема покращує концентрацію уваги, упізнавання, пам’ять та швидкість візуальних процесів. Запах прянощів стимулює пізнавальну функцію мозку та пам’ять. Щоб зосередитися, спробуйте додати трошки цинамону до кави.
Потужний антикоагулянт. Кориця запобігає склеюванню тромбоцитів. Ось чому вона може допомогти жінкам під час критичних днів, оскільки здатна послабити менструальний біль та принести полегшення в цей період.
Чудовий полівітамінний засіб. Серед різноманіття компонентів кориця містить вітаміни B1, C, залізо, калій, фосфор та кальцій. І хоча ми вживаємо ці прянощі в незначних дозах, але навіть це допоможе збагатити наш організм вітамінами та мінералами, що необхідні для його справної роботи.

Рекомендована добова доза становить від 1 до 6 грамів, залежно від ваги, віку та стану здоров’я людини. Тим, хто бажає відчути на собі описані лікувальні властивості, варто дотримуватися мірки 2–4 грами, тобто половина чи ціла чайна ложка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x