Прокуратура відстояла 52 га пасовищ на Золотоніщині у касаційному суді

Прокуратура відстояла 52 га пасовищ на Золотоніщині у касаційному суді

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді касаційної інстанції у справі за позовом прокуратури до Головного управління Держземагентства у Черкаській області, суб’єкта господарювання та реєстраційної служби Золотоніського міськрайонного управління юстиції Черкаської області про визнання недійсними правових актів органу державної влади, правочину та повернення з оренди землі в державну власність через її незаконне використання. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, враховуючи доводи прокуратури, 22 березня цього року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ відхилено касаційну скаргу відповідача, який безпідставно використовував земельні ділянки площею 52 га, вартістю понад 1 млн. грн., що мали у своєму складі сіножатні землі.

Нагадаємо, у 2015 році прокуратурою області вперше в державі доведено в суді незаконність передачі суб’єктам господарювання сіножатних земель та пасовищ в оренду для ведення фермерського господарства, після чого такі землі в переважній більшості розорюються.

Орні землі необгрунтовано збільшуються, хоча згідно із ст. 34 Земельного кодексу України землі зазначеного виду використання повинні передаватися саме для випасу худоби, а не для ведення фермерського господарства.

З метою збереження та захисту пасовищ прокуратурою області оскаржено незаконні накази Головного управління Держземагентства у Черкаській області та договори оренди пасовищ, що протиправно передані фізичним особам для ведення фермерського господарства, але орендарі всіляко намагаються втримати право на незаконно одержані земельні ділянки та оскаржують судові рішення, тож справи слухаються судами по кілька разів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x