Малята з черкаського садка відвідали пожежно-рятувальну частину

Малята з черкаського садка відвідали пожежно-рятувальну частину

11 квітня вихованці дошкільного навчального закладу №62 відвідали Державну пожежно-рятувальну частину № 1 міста Черкаси. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Вже з перших кроків по території частини діти не приховували свого захвату та здивування. Пожежні машини, які вишикувалися в ряд біля пожежної частини та співробітники в формі викликали у вихованців дитсадка шквал емоцій та захоплення.

Щоб зустріч пройшла цікаво та пізнавально, інспектори ДСНС у формі гри нагадали маленьким гостям основні правила пожежної безпеки яких необхідно дотримуватися у весняно-літній пожежонебезпечний період.

Особливу увагу фахівці Служби порятунку звернули на предмети, схожі на вибухонебезпечні. Використовуючи картинки, рятувальники показали як виглядають міни, снаряди, гранати, які ще з часів війни залежалися в землі.

«Знайшовши предмет, який схожий на небезпечний, не торкайтеся його, а одразу повідомте дорослих та за номерами «101» та «102», – наголосила провідний фахівець Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Марина Мозгова.

Під час практичної частини екскурсії, як правило, для дітей вона є найцікавішою, малеча відвідала гараж з пожежною технікою та устаткуванням. Бійці ДСНС розповіли дітям про характеристики пожежних автомобілів, спорядження та обладнання вонеборців.

Вихованці садочка із великим задоволенням скористалися можливістю відчути себе у ролі рятувальника: одягнули захисний костюм вогнеборця та загасили умовну пожежу, отримавши при цьому безліч позитивних вражень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x