Як правильно економити на косметиці?

Як правильно економити на косметиці?

Повноцінний догляд за собою включає використання цілого комплексу засобів. Всі вони коштують пристойних грошей, і багатьом щомісячні закупки для краси стають серйозним навантаженням на бюджет. Якщо планувати покупки розважливо, можна пристойно зекономити.
Заощадити можна, перш за все, на шампунях. Це реально, якщо вам не потрібні продукти зі «спецефектами»: які позбавляють від лупи, зміцнюють і стимулюють ріст волосся. Звичайний шампунь – це просто миючий засіб, основна функція якого – видаляти забруднення. А з цим впорається і недорогий продукт.
На засоби для очищення шкіри також не слід розорятися. Купувати дорогі мило чи гель для душу слід тільки в тому випадку, якщо у вас чутлива або проблемна шкіра.

Тонік для обличчя легко можна замінити на мінеральну воду без газу. Це обійдеться дешевше, а ефект такий самий. Інший варіант: залийте в пляшку для спрею відвар ромашки або негазовану воду і періодично збризкуйте обличчя.
Не викидайте крем для обличчя, який вам не сподобався. Він цілком згодиться для зони декольте, рук, ніг.
Купувати міні-версії продуктів не радимо, адже доводиться платити чимало за незначний об’єм засобу. А от великі банки формату XXL – хороший варіант для тих, хто економить.
Зверніть увагу на вітчизняні й аптечні засоби. Часто вони не менш ефективні, ніж розрекламовані знані бренди, а обійдуться дешевше. А ще засоби для догляду можна приготувати в домашніх умовах.
Для очей: чайні пакетики можна використовувати як маску для очей. Заваріть їх і покладіть в холодильник, перед тим, як прикласти до очей хвилин на 10-15. Такі компреси зменшать набряки і знімуть втому не гірше брендової продукції.

Для обличчя: заощаджувати можна на масках. Найпростіша і дієва – на основі вівсяних пластівців. Для її приготування візьміть чайну ложку пластівців і подрібніть їх у кавомолці до стану пудри. Потім залийте окропом, щоб утворилася густа кашка. Додайте один яєчний жовток і трохи рослинної олії. Нанесіть суміш на обличчя і через 5-10 хвилин змийте теплою водою. Ця маска відмінно замінить зволожуючі і відбілюючі продукти. Також вона звузить пори і зробить шкіру більш гладенькою і рівною.
Замість того, щоб купувати маски у тюбиках на основі глини, придбайте пакетик сухої глини і готуйте маску самостійно – ефект не гірший, а ціна менша в рази. До того ж, до суміші глини з водою можна самостійно вибрати, яку олію додати, щоб посили ефект процедури. Ефірна олія лимона відбілить шкіру, евкаліпта – боротиметься із запаленнями. Олія авокадо – зволожить і додасть пружності.

Для тіла: замініть скраби домашніми пілінгами на кавовій гущі. Рецептів багато. Найпростіший – суміш сметани з вивареною кавою. Це чудовий відлущуючий засіб з ефектом зволоження, особливо корисний для сухої шкіри. А ще – це чудова профілактика целюліту.
Або інший варіант: змішайте 50 г меленої кави з розмоченим дитячим милом. Потім за допомогою рукавиці круговими рухами масажуйте шкіру. Вона стане гладкою і шовковистою. Такий домашній скраб можна використовувати раз на тиждень для нормальної шкіри або два рази – для жирної. А ось для сухої цей пілінг не підходить.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x