Рецепти пасок

Рецепти пасок

Заварна
5 скл. борошна, 9,5 скл. молока, 7 жовтків, 6 скл. цукру, 100 г дріжджів, 600 г вершкового масла, сіль, ванілін.
Борошно заварити гарячим молоком. Як охолоне, додати розтерті з половиною норми цукру жовтки, дріжджі, розведені в півсклянки молока. Замісити густе тісто, потроху досипаючи борошно. Дати підійти, додати решту цукру, трохи солі й ваніліну, вимісити, додати вершкове масло, ще раз вимісити і покласти у форму. Коли тісто підніметься, випікати в духовці.

Смачна
10 яєць, 600 г цукру, 1 л молока, 100 г дріжджів, 100 г олії, 200 г вершкового масла, борошно.
Яйця збити із цукром. Закип’ятити молоко і влити гарячим до цієї маси. Розмішати, а коли охолоне до 40 °С, додати розведені в цій суміші дріжджі. Як перебродить години 2 у теплому місці, покласти м’яке вершкове масло, олію, борошно і замісити тісто. Коли підійде, викласти у форму і знову дати тісту піднятися. Випікати у духовці за помірної температури. Час приготування – 40 хв.

Прозора
8 жовтків, 50 г дріжджів, 0,5 скл. теплого молока. 2,5 скл. борошна, 0,5 скл. цукру. 100 г масла.
Розітріть жовтки, додайте дріжджі, розведені в теплому молоці. Додайте борошно і цукор. Добре вимішайте і дайте підійти. Вилийте в тісто розтоплене масло і вимішайте. Наповніть форму на 1/3 об’єму. Коли тісто підійде, поставте в духовку.

Українська
4 скл. борошна, 1 скл. молока, 10 яєць, 50 г дріжджів, пучка солі, 0,5 скл. масла, 1 скл. цукрової пудри, 1 ст. л. мигдалю
1 склянку борошна заваріть гарячим молоком і розітріть, щоб не було грудок. У захололу масу додайте розтерті жовтки, дріжджі і поставте в тепле місце. Коли опара підніметься, покладіть сіль, 3 склянки борошна та вимішуйте тісто, поки на ньому не з’являться пухирці. Вилийте розтоплене масло і вимішуйте ще. Додайте в тісто цукрову пудру, розтертий мигдаль і місіть ще півгодини. Заповніть форми тістом до половини об’єму, поставте в тепле місце і чекайте, коли тісто підійде і заповнить форму. Випікайте в духовці протягом години.

З родзинками
800 г борошна, 200 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 скл. молока, 5 яєць, 50 г дріжджів, 200 г родзинок, сіль.
Розтопити масло, влити гаряче молоко, додати цукор, сіль. Перемішати і охолодити до кімнатної температури, після чого всипати борошно, влити розведені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, ретельно перемішати. Поставити в тепле місце. Коли підійде, додати 5 жовтків, 5 збитих у стійку піну білків, родзинки та вимішати. Тісто покласти у гарно змащену маслом і посилану борошном форму, заповнивши її до половини. Коли тісто підніметься врівень з краями форми, випікати при температурі 180 °С до готовності.

Сирна
2,5 кг сиру, 200 г масла, 200 г цукру, 250 г сметани, сіль.
Сир двічі розтерти через сито. Розтерти масло з цукром, додати сметану і продовжувати розтирати масу до повного зникнення кристалів цукру. Отриману кремоподібну масу з’єднати з протертим сиром, посолити, перемішати, заповнити пасочницю, закрити блюдцем, покласти невеликий гніт і поставити на 12 год. у холодильник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x