До Черкас приїдуть юні поціновувачі гри на струнних та смичкових інструментах

До Черкас приїдуть юні поціновувачі гри на струнних та смичкових інструментах

І Відкритий конкурс скрипалів та віолончелістів імені Мирона Полякіна відбудеться в Черкасах 27−28 квітня. До обласного центру з’їдуться молоді музиканти з усієї країни. Організатори ж сподіваються, що конкурс стане щорічним та всеукраїнським. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

− Керівництво філармонії та художня рада поставили собі ціль популяризувати композиторів та музикантів нашого регіону. Присвятили цей конкурс пам’яті земляка Мирона Полякіна, відомого скрипаля, − розповідає Лідія Зайнчківська, народна артистка України, художній керівник філармонії.
Відбиратиме кращих виконавців авторитетне журі. Головуватиме Богдана Півненко, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, заслужена артистка України. Серед членів журі Золтан Алмаші, український композитор, віолончеліст, лауреат премії імені Льва Ревуцького, Ірина Осієва, викладач Дніпропетровської академії музики, а також місцеві виконавці. Географія конкурсу досить широка, учасники їхатимуть із різних міст: Львову, Тернополя, Бердичева, Херсона, Дніпра, Києва та представники місцевих музичних шкіл.

− Щоб організувати професійний фестиваль-конкурс потрібно до цього гарно підготуватися, адже це має стати родзинкою саме нашого регіону, − відзначив директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка. − Сьогодні ми маємо певний результат, зокрема завдяки ідейному натхненнику Олексію Бєльському, артисту академічного симфонічного оркестру, скрипалю. І сподіваємося, що в нашому місті буде започатковано класичний конкурс, де ми демонструватимемо власні таланти та популяризуватимемо рідний край.

До слова, на сьогодні уже є понад 30 заявок на участь.
У конкурсі можуть брати участь учні дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв та музичних училищ у номінаціях:
1. «Солісти» (скрипка, віолончель);
2. «Ансамблі малих форм» (дуети, тріо, квартети);
3. «Ансамблі скрипалів та віолончелістів».
Конкурс проводитиметься у таких вікових групах:

«Солісти» (скрипка, віолончель):
І – від 7 до 9 років (включно);
ІІ – від 10 до 13 років (включно);
ІІІ – від 14 до 16 років (включно);
IV – для студентів музичних училищ (до 20 років).

«Ансамблі малих форм» (дуети, тріо, квартети), «Ансамблі скрипалів та віолончелістів»:
І, ІІ – до 13 років (включно);
ІІІ – до 16 років (включно);
IV – для студентів музичних училищ (до 20 років).

Родзинкою конкурсу стане майстер-клас від голови журі Богдани Півненко, а переможці, які братимуть участь у гала-концерті зможуть зіграти на сцені з симфонічним оркестром Черкаської обласної філармонії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x