Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбулася на Золотоніщині

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбулася на Золотоніщині

Цьогоріч сприятливі погодні умови дозволили лісівникам Золотоніщини розпочати лісокультурну кампанію досить рано. Завдяки злагодженій праці лісівників до початку весняних робіт було все готово – в минулому році вирощено вдосталь посадкового матеріалу (1,7 млн. шт. сіянців), ще восени проведена підготовка ґрунту, закуплено вологонакопичувачі-суперабсорбенти. Тож навесні 2017 року було створено 59 га лісових культур та доповнено 140 га культур минулих років. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Завершальним етапом лісокультурної кампанії стала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», до якої долучилися керівники району.

Мета акції – вкрай значуща, і недооцінювати її аж ніяк не варто. Адже полягає вона в тому, що розширює екологічно-лісівничу пропаганду і просвіту серед населення, поширює знання про ліси та їх важливість для існування життя на планеті. А ще – сприяє вихованню у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечує зацікавленість у збереженні лісових насаджень, стимулює до дотримання правил поведінки в лісі, надає можливість учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення.

Разом з учнями Коробівського шкільного лісництва нові насадження створювали голова Золотоніської райдержадміністрацій Олександр Лісовий, голова Золотоніської районної ради Валерій Саранча, директор ДП «Золотоніський лісгосп» Микола Бас та представники районної влади.

У Вільхівському лісництві учасники акції висадили майже 3,5 тис. сіянців сосни звичайної. Для тих, хто бере участь вперше, головний лісничий Ігор Міщенко та лісничий Андрій Собченко розповіли та показали, як правильно створювати лісові культури.

– Сьогоднішнє садіння лісу – це завершальний етап наших весняних лісокультурних робіт. Ця акція – дуже хороша справа, адже вона показує, що процес вирощування лісу – важка і клопітка праця, яка триває постійно, починаючи із заготівлі лісового насіння і закінчуючи проведенням рубок догляду. Приємно, що до цієї акції традиційно залучається як і старше покоління, так і молодше – учні Коробівського шкільного лісництва, – зауважив директор лісгоспу Микола Бас.

– Садити ліс – благородна робота. У Золотоніському лісгоспі беру участь в акції втретє. На минулорічних ділянках я вже можу бачити результат своєї роботи – посаджені сіянці майже стовідсотково прижились та дали відмінний приріст, – розповів голова Золотоніської райдержадміністрацій Олександр Лісовий.

– Це не така легка, як здається на перший погляд, робота. Дуже приємно, що свої сили у лісівничій справі можуть спробувати всі бажаючі. Планую щорічно брати участь у такій прекрасній акції, – зазначив голова Золотоніської районної ради Валерій Саранча.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x