В Одесі пом’янули трагічно загиблого христинівчанина

В Одесі пом’янули трагічно загиблого христинівчанина

В Управлінні МВС України на Одеській залізниці відбулася зустріч з донькою співробітника транспортної міліції Лаврентія Сухореброго, який загинув при виконанні службових обов’язків у перші післявоєнні роки.

Про це «Новій Добі» стало відомо з інформаційного порталу «Христинівчани».

Лаврентій Іванович працював в органах внутрішніх справ з січня 1939 року, брав участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни. З квітня 1944 року старший лейтенант міліції Лаврентій Сухоребрий знову в органах правопорядку на посаді оперуповноваженого карного розшуку лінійного відділу на ст. Христинівка. Це був дуже складний час, в лісах діяли бандитські формування, які нападали на ешелони і грабували все, що перевозилось залізницею. В одній із сутичок з озброєними бандитами у вересні 1946 року від кульових і ножових поранень загинув відважний правоохоронець Лаврентій Сухоребрий.

Сиротами залишилися дві доньки, старшій Галині було 6 років, а молодшій Світлані всього 1 рік. В пам’ять про чоловіка дружина Марія Луківна виростила дочок гідними людьми, допомогла їм отримати потрібні професії. Галина Лаврентіївна після закінчення технікуму 51 рік працювала на Одеській залізниці бухгалтером, спочатку в вагонному депо, а потім в залізничній лікарні на ст. Христинівка.

Молодша донька Світлана Лаврентіївна майже все життя працювала на Черкаській ткацькій фабриці. В сім’ях доньок героя-правоохоронця по двоє синів, є онук і онучка. Всі вони бережуть пам’ять про свого батька, діда і прадіда.

В жовтні 2012 року на території Управління МВС України на Одеській залізниці поряд з каплицею на честь захисника військовослужбовців Святого Іллі Муромця урочисто відкрито стелу в пам’ять працівників міліції, які загинули при виконанні службових обов’язків, де золотими буквами вибито прізвище Лаврентія Івановича Сухореброго.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x