Що не можна робити перед сном?

Що не можна робити перед сном?

Для того, щоб виспатися і повноцінно відпочити за ніч, важливо правильно провести кілька годин перед сном. А ось і список речей, від яких варто відмовитися у вечірній час:

✓ Вживати алкоголь
Після прийняття алкоголю сон буде тривожним і неглибоким. До того ж, добре виспатися не вдасться через переповнений сечовий міхур і зневоднення організму.
✓ Бавитися гаджетами
Проводити вечір за комп’ютером, планшетом або смартфоном шкідливо з кількох причин. Яскраве світло від монітора стимулює мозок до роботи, а це заважає виробленню необхідного для сну гормону– мелатоніну.
✓ Читати перед сном важкі книги
Читати перед сном можна і навіть потрібно, але варто правильно вибирати літературу. Складні і напружені книги краще відкласти убік і вибрати щось легке і добре.
✓ Приймати гарячу ванну
Як не дивно, приймати перед сном гарячу ванну – шкідливо для сну. Справа в тому, що під час сну температура тіла знижується на кілька градусів, тоді як гаряча ванна, навпаки, підвищує температуру тіла. Таким чином, організму доведеться витратити більше часу на зниження температури тіла.
✓ Їсти
Переїдати перед сном не варто, але і голодувати теж не слід. Кращим вибором для вечірнього прийому їжі будуть легкий салат, невелика порція м’яса або сиру, фрукти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x