Відповіді на запитання громадян та ФОП, приклади

У рамках щомісячних вебінарів для підприємців та деклараційної кампанії – 2017 начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталія Бойко висвітлила особливості декларування окремих доходів громадян і підприємців, озвучила відповіді на найчастіші запитання декларантів, помилки декларантів та про те, як їх виправити.

Зокрема, йдеться про те, скільки декларацій подавати підприємцям; як правильно подати уточнення і чому ФОП-спрощенцям важливо контролювати обсяги діяльності; чи потрібно декларувати передачу авто за довіреністю і кому із спадкоємців не потрібно подавати декларацію. Є блок відповідей на запитання землевласників – учасників АТО, та ін.

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=rBzcHrO223U Завантаження презентації, тез, відповідей на запитань, оновлених табличок-2017 за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/292903.html
Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Важливі нагадування від Наталії Бойко
19 квітня граничний термін сплати ФОП – спрощенцями 1-3 груп єдиного внеску за 1 квартал 2017 року. Платники єдиного податку 1 групи мають право сплачувати внесок у сумі не меншій 352 грн. на місяць, тобто квартальна сума має бути не меншою за 1056 гривень. 2 і 3 групи за себе сплачують не менше 704 грн. на місяць, тобто квартальна сума не повинна бути меншою за 2112 гривень.
Не пізніше, ніж 24 квітня громадяни – декларанти та фізичні особи, що провадять незалежну професійну діяльність можуть відправити декларацію про минулорічні доходи поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Крім декларації про доходи, по строку 3 травня самозайняті особи подають звіт з єдиного внеску за 2016 рік (за формою згідно таблиці 3 додатка 5 до Порядку №435) та сплачують єдиний внесок за 2016 рік за себе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x