На сесії Жашківської райради ухвалили рішення про створення КП «Енергія росту»

На сесії Жашківської райради ухвалили рішення про створення КП «Енергія росту»

12 квітня 2017 року під керівництвом голови районної ради Максима Салія проведено чергову тринадцяту сесію районної ради сьомого скликання. «Нова Доба» дізналася в Жашківській райраді.

Загалом депутати розглянули 39 питань порядку денного, традиційно обговорювались питання бюджету, комунальної власності, земельні питання тощо. На початку засідання депутати підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної ради України, Прем’єр-міністра України щодо розгляду питання про продаж земель сільськогосподарського призначення. Одноголосну підтримку також знайшло звернення депутатів Тальнівської районної ради Черкаської області до Кабінету Міністрів України щодо тарифів на електроенергію, яка використовується для вуличного освітлення.

Народні обранці проголосували за створення комунального підприємства «Енергія росту» Жашківської районної ради, з яким присутніх ознайомила заступник голови РДА Таїсія Федоренко. Вона наголосила на основних аспектах важливості новостворюваного підприємства, зокрема, в наданні послуг теплопостачання закладам соціальної сфери району. Завдяки його діяльності планується економія 25 – 30 %. Крім того, підприємство буде надавати аналогічні послуги населенню та ОСББ, займатись організацією та проведенням поточного і капітального ремонтів, реконструкцією і модернізацією будівель та споруд, теплових пунктів, теплових мереж, водопостачання та водовідведення, об’єктів рухомого та нерухомого майна та базуватись на території колишнього МНВК, де підприємству буде надана частина приміщень для здійснення своєї статутної діяльності. Крім того, за результатами проведення попереднього конкурсу на посаду директора вищезазначеного підприємства – його очільником став Богдан Ігнатчук.

У ході роботи депутати заслухали виконання вже діючих районних програм: розвитку бібліотечних закладів Жашківського району на 2014-2018 роки; оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2016-2020 роки; цільову програму «Призовна дільниця» на 2016 -2020 роки; здоров’я населення Жашківщини на 2016 -2017 роки та розвитку медичної допомоги вторинного рівня Жашківського району на 2016-2017 роки.

Не знайшло підтримки народних обранців питання зміни частки відрахування орендної плати Жашківським районним будинком культури імені Порфирія Демуцького та відзначення на території Жашківського району пам’ятних дат та ювілеїв у 2017 році.

Крім того, депутати виключили з проекту рішення про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативно-грошової оцінки земельних ділянок державної власності Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області ряд земельних ділянок в населених пунктах Сабадаш, Безпечна, Тинівка.

Депутати також заслухали питання про районні програми територіальної оборони Жашківського району на 2017-2020 роки та створення Центру національно-патріотичного виховання Жашківської районної ради Черкаської області .

На пленарному засіданні було розглянуто також низку інших актуальних питань та прийнято відповідні рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x