У Черкасах визначили переможців \”Чернетки\”

У Черкасах визначили переможців \”Чернетки\”

Літературний конкурс \”Чернетка\” відбувся у Черкасах. Він стартував у кінці лютого, а підсумки підбили вже на початку квітня. Конкурс проходив у декілька етапів – проведення семінару-практикуму, участь у якому брали викладачі, літературознавці, поети та письменники; та безпосередньо конкурс короткої прози \”В цей світ прийшли ми не дарма\”.

До участі допускали роботи українською, російською та англійською мовами. Надійшло 18 робіт, однак деякі твори не дупустили до участі у зв\’язку із порушенням умов – конкурс для початківців, а подавалися вже досвідчені майстри слова. Конкурсні роботи надходили не лише із Черкас та області, а також із Кривого Рогу та Житомира.

До складу журі входила 21 особа, серед яких письменники Мирослав Дочинець, Марія Гюнер, Олексій Юрін, літературознавці та журналісти. Оцюнювали роботи відповідно до критеріїв. Роботи конкурсантів розподілили за віком: від 9 до 14 років – категорія \”Веселкове зернятко\”, 15-17років – \”Світанковий промінь\”, 18-25 – Жайворонковий заспів\”, 35 – … – \”Розкрилля\”.

Отже, переможцями конкурсу \”Чернетка\” стали:
\”Веселкове Зернятко\” – Ростислав Брік, оповідання \”Дивний птах з мого сну\”;
\”Жайворонковий заспів\” – Роман Сліпокоєнко, оповідання \”Пухнастий друг\”;
\”Світанковий промінь \” – Валерія Лаут, оповідання \”Оманливий спокій\”;
\”Розкрилля\” – Таміла Чупак, твір \”Зі щірою любов\’ю\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x