На 23 % зекономила Черкащина цього опалювального сезону

На 23 % зекономила Черкащина цього опалювального сезону

Таких показників удалося досягти завдяки проведенню модернізації котелень та їх переходу на альтернативні види палива. На цьому наголосив заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко на засіданні з підбиття підсумків опалювального сезону в області. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Цьогоріч опалювальний сезон в області завершився значно раніше від запланованого. Цьому сприяли погодні умови. У більшості регіонів області він проходив стабільно, а температурні показники повітря в приміщеннях підтримувалися згідно нормативних. Втім були й випадки обмежень подачі природного газу через існуючу заборгованість за спожитий газ та несвоєчасне отримання номінації газу. Найскладніша ситуація була у Смілі та Умані.
– В осінньо-зимовий період на Черкащині працювали понад 160 котелень, які обслуговували як житлові будинки, так і заклади соціальної сфери, – говорить заступник очільника області. – Торік чимало котелень відмовилися від газу та перейшли на альтернативні види палива – щепу, пелети. Зокрема 45 газових котелень бюджетної та соціальної сфери. Для проведення таких енергоефективних заходів було витрачено 116 млн грн. У цьому питанні для нас, як і для всієї України, показовою є Закарпатська область. Адже тут взагалі відмовилися від використання газу.

Водночас, за словами Сергія Овчаренка, у деяких районах та містах області взагалі не проводилися жодні роботи із заміни котельного обладнання. Йдеться про Ватутіно, Золотоношу, Смілу, Умань, Жашківський, Канівський, Катеринопільський, Христинівський та Шполянський райони.

– Питання погашення заборгованості, отримання номінацій газу, відсутність засобів обліку газу або їхня невідповідність стандартам – саме ці проблеми повторюються у нас з року в рік, – наголосив Сергій Миколайович. – Хоча щороку до початку опалювального сезону ми починаємо готуватися завчасно. Наразі гостро стоїть питання встановлення побудинкових засобів обліку тепла. За цими показниками Черкаська область у п’ятірці гірших – лише 43%. За вимогою ж Уряду, до серпня маємо підвищити наші показники з установлення побудинкових лічильників до 70%, а вже на початок опалювального сезону – до 90%. Тож це питання триматиму на особистому контролі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x