Сільські голови, говоріть із громадою!

У громадську приймальню народного депутата Леоніда Даценка, чиїм помічником віднедавна працюю, звертаються виборці 197 округу зі скаргами на сільських голів. Люди занепокоєні, що керівники сіл не звітуються перед громадою, діалог між ними й селянами практично відсутній.

На це скаржаться жителі сіл Черкаського району: Тубільці, Первомайське, Хрещатик, Березняки, Мошни…

Зокрема, селяни з Тубільців озвучили такі проблеми:

– продаж майнового комплексу, в тому числі автопарку, контори колгоспу і іншого;

– незаконний продаж землі, яка належить громаді, над Дніпром і Россю;

– продаж 38 га лісу.

Сільський голова нічого не пояснює мешканцям, природно, що вони занепокоєні!

У Мошнах теж незрозуміло зі звітуванням голови. Є нагальним питання смієттєзвалища, однак далі розроблення проекту кілька років тому справа не йде. Проблеми з дорогами, освітленням, брак місць у дитсадку, безробіття… Все це хочуть обговорити мешканці на сходці села, однак відгуку сільського голови нема.

Хочу нагадати Закон України “Про місцеве самоврядування”. За ним сільський, селищний, міський голова раз на рік повинен звітуватись про проведену роботу ним та радою перед громадою свого населеного пункту. Зазвичай у сільській раді відбувається декілька сесій, які складаються з пленарних засідань, а також засідань виконкому. Мешканцям села хотілось би почути , що на них відбувається, які рішення приймаються, як вирішуються болючі проблеми громади.

Зрозуміло, що в селі та сільській раді є небайдужі люди, які знають, вболівають і піднімають проблемні питання сіл. Це і асфальтування доріг, будівництво та ремонт шкіл та лікарень, проекти будівництва нових об’єктів , благоустрою села.

Щоб виконати все це, потрібно наповнити сільський бюджет, знайти джерела його поповнення. Це може бути і переукладання договорів оренди земельних ділянок в межах населеного пункту по новій нормативно-грошовій оцінці, і затвердження положення про пайовий внесок забудовників, і сприяння малому та середньому бізнесу, інвестиції та інші джерела.

Підтримую активність селян! Вони написали заяви у громадську приймальню Леоніда Даценка. Наступним кроком будуть звернення народного депутата, обласного депутата в прокуратуру з проханням розібратися у скаргах селян. Надалі ж будемо вимагати звіт про роботу голів сільських рад, обговорення економічного і політичного життя сіл.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x