Геннадій Бобов допоміг Городищенській районній лікарні

Геннадій Бобов допоміг Городищенській районній лікарні

Щорічно медична статистика надає тривожні дані про збільшення до близько 2 млн хворих із патологією серцево-судинних захворювань, із яких кожний другий – працездатного віку. На першому місці за смертністю населення планети стоять також захворювання серця. В Україні смертність від хвороб серця та системи кровообігу займає одне з перших місць, і в 2-4 рази вища, ніж у країнах Європейського Союзу та світу. Саме ці недуги істотно впливають на основні показники здоров’я: захворюваність, інвалідність, тривалість і якість життя. Населення Черкаської області щорічно за даними офіційної статистики зменшується на 7−8 тисяч і більша частина причин смертності – серцево-судинні захворювання (66 %).

У Городищенському районі з проживаючих 40 тисяч дорослого населення на серцево-судинні захворювання страждає 60 %. Викликає серйоз­ну тривогу постійне зростання цієї патології до близько 1400 осіб щорічно. На думку Всесвітньої асоціації лікарів, способи профілактики, лікування серцево-судинних захворювань представляють надзвичайно складну проблему, вимагають спеціального дорогого обладнання, дороговартісних медикаментів, доступності такої допомоги для абсолютно всіх верств населення.

Враховуючи, що Україна характеризується низьким рівнем доходів населення, не кожен із жителів району має можливість обстежитися в обласних закладах. Відповідно, районній лікарні вкрай необхідно мати сучасне медичне обладнання. Тому дуже приємно, що не залишився осторонь болючих проблем сьогодення народний депутат України Геннадій Бобов. На прохання лікарів Городищенського району він надав у наш заклад сучасний і дороговартісний 6-канальний електрокардіограф, який вкрай необхідний для своєчасної діагностики серцево-судинних захворювань. Тепер ми можемо проводити точні та якісні обстеження на місці, використовуючи сучасну техніку.

Хочеться відзначити, що це не перша допомога від народного депутата медичним закладам району. Наш народний обранець постійно піклується про заклади охорони здоров’я, надаючи допомогу обладнанням, яке так потрібне сьогодні і в районному центрі, і в селах. Тож нехай і Бог буде щедрим до вас, до Вашої долі, Геннадію Борисовичу, за всі Ваші добрі справи на благо людей і України. Дякуємо Вам!

Леся Володимирівна Шкура,
завідувач відділення променевої діагностики Городищенського РТМО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x