Чи враховується під час призначення пенсії розмір надбавок та премій?

«Маю понад 25 років стажу роботи на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державних службовців. 18 грудня 2016 року звільнилась із посади державної служби та 3 січня 2017 року звернулась за призначенням пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу». Чи буде враховано під час призначення пенсії середній розмір надбавок та премій, які склались за відповідними посадами в грудні 2016 року?»
Марія, Кам’янський район

− Під час призначення пенсій державним службовцям посадовий оклад, надбавки за ранг і вислугу років враховуються в розмірах, установлених на день звернення за призначенням пенсії за останньою займаною посадою державної служби (або прирівняною до неї в разі відсутності в державному органі відповідних посад державної служби).

Розмір інших виплат (крім посадових окладів, надбавок за ранг і вислугу) за бажанням осіб, які мають не менш як 20 років стажу роботи на посадах, віднесених до категорій посад державних службовців, і які на час виходу на пенсію не перебувають на державній службі, визначається в середніх розмірах щодо визначених законодавством таких виплат за місяць, що передує місяцю звернення за призначенням пенсії, за відповідною (прирівняною) посадою (посадами) за останнім місцем роботи на державній службі.

Отже, під час призначення Вам пенсії посадовий оклад, надбавки за ранг і вислугу років будуть враховані станом на 3 січня 2017 року, а інші виплати враховуватимуться в середніх розмірах, визначених за відповідними посадами в державному органі за останнім місцем роботи на державній службі, у грудні 2016 року, − розповідає Тетяна Рожко, перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x