У Лисянському лісгоспі молодь долучилася до створення лісів

У Лисянському лісгоспі молодь долучилася до створення лісів

Лісівничими знаряддями праці на день озброїлися юні природоохоронці задля примноження лісових насаджень свого краю. Шкільний кабінет змінили на «польові» випробування заради корисної справи, втілюваної під закликом Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Днями у Стеблівському лісництві Лисянського лісгоспу створювали новий ліс. Головні дійові особи цього заходу – шестикласники, учні Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої школи №5.

Допомогти з посадкою та в подальшому взяти «шефство» над площею висаджених культур – таке рішення було прийнято учнями ще восени минулого року. Тож разом із вчителем Іриною Зінов`євою та працівниками Стеблівського лісництва на заздалегідь підготовленій ділянці висаджували горіх чорний.

Перед тим як приступити до роботи, школярам розповіли про важливість лісів у нашому житті, необхідність їх примноження та збереження.

Взяли участь у садінні лісу сини лісничого Стеблівського лісництва Олега Вовка – Богдан та Андрій. Як зазначив Олег Вовк, який є лісівником у третьому поколінні, щиро сподівається на продовження синами лісівничої династії, тож змалечку привчає їх до цієї роботи та радіє кожному їхньому досягненню.

Плідно попрацювавши, діти спільно з лісівниками зробили гарну справу ¬ – створили гектар майбутнього лісу.

Сповнені приємних вражень, зморені важливою і непростою роботою, але щасливі від результату, дітлахи повернулися до своїх звичних справ.

Стеблівські лісівники пообіцяли якнайкраще доглядати насадження, аби школярі могли пишатися своє працею. А ще домовились залучати до лісокультурної роботи однолітків, друзів, рідних.

Такі акції дають змогу молоді зрозуміти, скільки часу і зусиль потрібно, аби виростити ліс, також дозволяють по-іншому оцінити власну і чужу роботу, вкладену у примноження зеленої скарбниці краю.

Загалом цієї весни у ДП «Лисянське лісове господарство» було проведено посів та садіння лісу на площі 72 га, в тому числі захисні насадження – 3,5 га. Здійснено доповнення лісових культур минулих років на площі 75 га. Засіяно понад півгектара лісових розсадників – висіяно дуб звичайний, дуб північний, акацію білу, липу дрібнолисту. Усі завдання весняної лісокультурної кампанії підприємством виконано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x