Посадовця з обласного Держгеокадастру звинувачують у завданні збитків державі на 2 мільйони гривень

Посадовця з обласного Держгеокадастру звинувачують у завданні збитків державі на 2 мільйони гривень

Прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням головного спеціаліста Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що вказана вище службова особа в червні – липні 2016 року, діючи в інтересах 22 громадян, умисно склала та видала завідомо неправдиві накази про надання їм дозволів на розроблення документації із землеустрою на земельні ділянки в межах однієї з сільських рад Кам’янського району, підробила підпис начальника управління Держгеокадастру у Черкаській області та відтиски гербової печатки зазначеного управління.

Після цього жінка так само склала та видала завідомо неправдиві накази про затвердження документації із землеустрою та надання 22 земельних ділянок, площею 2 га кожна, у власність громадянам для ведення особистого селянського господарства, з одночасною зміною цільового призначення земель, унаслідок чого вказані земельні ділянки незаконно вибули з державної власності та державі спричинено збитки майже на 2 млн. грн.

За вчинені кримінальні правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x