Нагадування для підприємців

За податковим календарем на квітень сьогодні, 19 квітня 2017 року:

– останній день сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (за себе) фізичними особами — підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування за I квартал.

ФОП – спрощенці 1 групі мають право сплачувати не менше 352 грн. на місяць, тобто квартальна сума не повинна бути меншою за 1056 гривень. ФОП – платники єдиного податку 2 і 3 групи за себе сплачують не менше 704 грн. на місяць, тобто квартальна сума не повинна бути меншою за 2112 гривень.

– останній день сплати авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами — підприємцями, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування.

Згідно з нормами Податкового кодексу України авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Також якщо результатом розрахунку авансу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то платіж за такий період не сплачується. Остаточний розрахунок за звітний податковий рік здійснюється підприємцем самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

Рекомендуємо підприємцям обов’язково переглянути спеціальний вебінар начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталії Бойко з висвітлення особливостей декларування окремих доходів громадян і підприємців, озвученням відповідей на найчастіші запитання, характерних помилок та про те, як їх виправити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x