Студенти і викладачі впорядкували могили холодноярців на Чигиринщині

Студенти і викладачі впорядкували могили холодноярців на Чигиринщині

Викладачі та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького впорядкували могили героїв-холодноярців. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби вишу.

Напередодні заходів із вшанування борців за волю України, які традиційно відбуваються у квітні на Чигиринщині, майбутні історики на чолі з професором Анатолієм Морозовим та директором центру з вивчення пам′яток археології Андрієм Касяном прибули на Чигиринщину.

У селі Мельники, де на сільському кладовищі поховані отамани Холодного Яру, встановили інформаційний банер та дороговкази. Вказівники ведуть через село і кладовище до місця поховання. Прибрали й самі могили.

Незабаром цими пам’ятними місцями пройдуть тисячі патріотів, що приїдуть до Холодного Яру вклонитися героям. Серед них буде і делегація Черкаського національного, яка вже третій рік поспіль бере участь у заходах.

Крім того, Черкаський національний університет активно долучається до проведення фестивалю «Холодноярська проща», який відбудеться 24–28 липня.

– Ми одні з перших в Україні провели міжнародну конференцію, присвячену 100-річчю подій Української революції 1917–1921 років, – розповів ректор Олександр Черевко. – Викладачі також активно досліджують цю тему. Підготовлені монографії, книги. Заплановані археологічні експедиції у місця розташування Холодноярської республіки.

Вчена рада навчально-наукового інституту історії і філософії університету включила до тематичного плану дослідні роботи студентів на цю тему. У дні проведення Холодноярської прощі студенти кафедри військової підготовки та студентська рада університету візьмуть безпосередню участь у її організації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x