У ЧНУ відгриміла «Студентська весна»

У ЧНУ відгриміла «Студентська весна»

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся мистецький фестиваль «Студентська весна». Його проводять в університеті вдруге за ініціативи студентської ради та за сприяння ректорату і профспілкового комітету.
Понад 50 студентів із усіх інститутів та факультетів демонстрували свої таланти в трьох номінаціях: інструментальний, вокальний та хореографічний жанри. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

Розпочав концерт гурт «Overtone» із піснею «Bad Habit», яка й принесла їм перемогу. Артисти — студенти інституту української філології та соціальних комунікацій та інституту економіки і права — не приховують емоцій.
— Я дуже радий, що ми здобули перше місце в номінації «Інструментальний жанр». Сподіваюся, що аудиторія залишилася задоволена нашим виступом, – поділився гітарист Назар Волинець.
«Срібло» у цій номінації отримав гурт «Друга спроба» (ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем, ННІ української філології та соціальних комунікацій), «бронзу» здобув Руслан Крижанівський (ННІ української філології та соціальних комунікацій) за фортепіанну композицію «Поєднана класика».

Серед вокалістів цього року фавориткою стала Паула Коваленко (ННІ економіки і права), яка виконала чуттєвий хіт «Антарктида». Друге місце зайняла Дарина Танцюра (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва). Дарину прийшов підтримати її хлопець Тарас Тараненко.
— Атмосфера чудова! — каже він. — Отримав незабутні враження. Уболівав, звичайно, за Дарину, але було багато інших талановитих учасників. Особливо запам’яталася переможниця серед танцюристів.
Третє місце у номінації «вокальний жанр» дісталося дівчатам із гурту «Серця трьох» (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва).

Переможницею у хореографічному жанрі стала Анастасія Шкляренко, двократна чемпіонка України та фіналістка чемпіонату Європи, студентка ННІ природничих наук. Дівчина поділилася своїми враженнями:
— Я рада, що в нашому університеті влаштовують конкурси, в яких можна показати свої таланти і довести, що ти сильний не тільки в навчанні. Мені все сподобалося. Звичайно, я хвилювалася, але вже маю досвід, тому швидко вгамувала емоції. Уже 4 роки займаюся танцями, а ще з дитинства — художньою гімнастикою.
Друге місце у цій номінації посіла Єлизавета Смолова з ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, а третє за спільний танець отримали Діана Плясова, Аліна Довбуш та Стефанія Рудик із цього ж інституту.

Володарем гран-прі став Станіслав Павленко (ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я), який підкорив усіх своїм акробатичним етюдом:
— Мені дуже сподобалася реакція та віддача аудиторії, я хотів би частіше брати участь у подібних благодійних концертах. Серед інших учасників мені особливо сподобалася гімнастка Єлизавета Смолова, саме її я вважаю справжньою конкуренткою для себе. Але хотілося, щоб було більше глядачів, — зізнався переможець.
Учасників та глядачів народними піснями привітав гурт «Жива музика». Керівник колективу Анатолій Рибак нагадав, що більшість учасників гурту виступили на фестивалі з власними номерами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x