Які інфекції зазвичай вражають черкащан?

Які інфекції зазвичай вражають черкащан?

Це розглядалось на обласній науково-практичній конференції на тему «Підсумки роботи інфекційної служби за 2013 рік». Так, головний позаштатний інфекціоніст департаменту охорони здоров’я ОДА Світлана Волгіна, проаналізувавши стан інфекційної захворюваності в області в 2013 році, наголосила, що протягом минулого року зареєстровано 199,3 тис випадків інфекційних захворювань, без грипу і ГРВІ – 4 882 (проти 195,8 тис випадків торік, без грипу та ГРВІ – 5,1 тис). Не зареєстровано жодного випадку захворювань на холеру, черевний тиф, бруцельоз, туляремію, сибірку, рикетсіози, висипний тиф, геморагічні гарячки, дифтерію, поліомієліт. Проте виявлено три захворювання на правець та два на малярію.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі департаменту охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

Відмічається зростання гострих гастроентероколітів, сальмонельозу, гострих респіраторних вірусних інфекцій, грипу, вітряної віспи, інфекційного мононуклеозу. Стабілізувалась ситуація щодо менінгококової інфекції (по 6 випадків у 2012 та 2013 роках) та зменшилась щодо скарлатини. За словами Світлани Волгіної, завдяки покращенню санітарно-освітньої роботи серед населення на 20,2 % збільшилась кількість виявлених випадків хвороби Лайма (в І стадії захворювання).

«Потрібно відзначити, що вперше, починаючи з моменту реєстрації, в минулому році зменшилась кількість випадків ротавірусної інфекції на 10,2 %, – повідомила Світлана Іванівна. – Окрім того, завдяки покращенню лабораторної діагностики на серологічні маркери, зменшилася кількість захворілих на гострий вірусний гепатит А інтенсивний показник на 100 тис населення склав 0,94 проти 2,43 в 2012 році». Торік відмічалось зниження захворюваності й на скарлатину (на 38,6 %), на кір (на 58 %), на лептоспіроз (на 17,6 %).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x