Наприкінці 2017 року в Черкасах має запрацювати онлайн-запис до лікаря

Наприкінці 2017 року в Черкасах має запрацювати онлайн-запис до лікаря

Сьогодні на сесії Черкаської міської ради директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олег Стадник прозвітував про діяльність ввіреного йому підрозділу. Зокрема, торкнувся і теми впровадження у нашому місті технології онлайн-запису до лікаря з будь-якого зручного для пацієнта мобільного носія.

Механізм онлайн-запису буде виглядати приблизно так — після реєстрації на сайті медзакладу можна буде записатися до лікаря через будь-який носій чи то комп’ютер, планшет або мобільний телефон. Причому має бути розробленою чітка схема пошуку лікаря за спеціальністю, прізвищем, місцем роботи та адресою проживання пацієнта. До речі, задля впровадження цієї чудової ідеї у рамках громадського бюджету на реалізацію проекту було виділено 900 тис. грн.
Олег Михайлович також розповів про впровадження в Черкасах інших цікавих інновацій. Мова велася про електронний реєстр пацієнтів та електроні карточки хворих. За словами Олега Стадника, система вже стартувала та апробується — близько 120 тис. черкасців уже скористалися такою можливістю та внесені до електронної системи пацієнтів.

До речі, як акцентував Олег Стадник, перевага такої електронної системи у тому, що вона дає можливість боротися з медичною халатністю та корупцією. Справа у тому, що електронна картка пацієнта (сама її програма) не дозволить виправляти поставлений лікарем діагноз, навіть якщо він того буде дуже бажати. Таким чином підвищиться відповідальність за дії медиків. Система також унеможливить видачу лікарняних «заднім числом». А це само собою має припинити «грошові винагороди» за послуги, тобто корупцію у чистому вигляді.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x