На Чорнобаївщині підприємець заборгував державі майже 200 тисяч гривень

На Чорнобаївщині підприємець заборгував державі майже 200 тисяч гривень

Реалізовуючи повноваження, визначені ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», на території Чорнобаївського району Черкаської області, прокуратура виявила порушення норм земельного законодавства під час отримання громадянами та юридичними особами земельних ділянок у довгострокову оренду строком на 21 рік для ведення фермерського господарства, що розташовані в адміністративних межах однієї із сільських рад вказаного вище району. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що приватний підприємець отримав земельні ділянки як громадянин, в подальшому передавши землі фермерському господарству, створеному ним же до моменту отримання земельних ділянок, з метою уникнути участі в земельних торгах, що є грубим порушенням норм земельного законодавства.

Крім того, зазначений підприємець не сплачує орендну плату за користування земельними ділянками, внаслідок чого держава недоотримує грошові кошти, що негативно впливає на наповнення бюджету.

З метою поновлення порушених інтересів держави Золотоніська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання договорів недійсними та стягнення заборгованості з орендної плати в сумі 199 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x