Черкаського підприємця підозрюють у привласненні більш як мільйона гривень

Черкаського підприємця підозрюють у привласненні більш як мільйона гривень

Черкаська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом завищення вартості виконаних робіт з ремонту металевого огородження на території м. Черкаси та привласнення бюджетних коштів, внаслідок чого місцевому бюджету завдано близько 1 млн. грн. збитків. Вказані факти виявила прокуратура в результаті опрацювання системи електронних закупівель, офіційного порталу публічних фінансів України та інших відкритих інформаційних джерел. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що до вчинення вказаного злочину причетний 25-річний підприємець, який, будучи службовою особою, склав та видав офіційні документи – акти приймання виконаних робіт, в яких зазначено неправдиві відомості щодо дійсної вартості виконаних робіт з виготовлення й установлення металевої огорожі. Документ підозрюваний посвідчив власним підписом та подав до Черкаської міської ради для перерахування бюджетних коштів, завдавши збитки державним інтересам в особливо великих розмірах.

Черкаський відділ поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області за погодженням з Черкаською місцевою прокуратурою вказаній особі повідомив про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідчий суддя обрав підприємцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн. 60 тис. грн.

На цей час триває досудове розслідування, слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх фактичних обставин злочину та якнайшвидшого прийняття кінцевого рішення в кримінальному провадженні. Перебіг слідства взято на контроль керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинене чоловіку загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x