За шашлик у парку черкащан штрафуватимуть

За шашлик у парку черкащан штрафуватимуть

Традиційно на травневі свята черкащани їдуть на природу відкривати шашликовий сезон. Проте нерозважливий відпочинок може влетіти у копієчку – за порушення правил благоустрою, і зокрема за розведення вогнищ у лісопаркових зонах, містянам доведеться сплатити чималий штраф. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «ВІККА».

«Зазвичай на травневі свята люди їдуть відпочивати до парків. Наша охорона завжди попереджає відпочивальників про наслідки розведення вогнищ. У разі, якщо люди не реагують, тоді вже викликаємо поліцію», – зазначає очільник КП «Дирекція парків» Володимир Стойко.

Як альтернативу, в інших містах України любителям пікніків пропонують відпочивати у спеціально відведених для цього зонах. До прикладу, у столиці їх аж 38. Проте у черкаських парках таких місць поки що немає.

«Ми над цим думаємо, але не знаємо, як правильно це реалізувати. Є побоювання, що в таких місцях уночі збиратимуться безхатьки. Тому зараз місця для барбекю у процесі обговорення», – додає очільник «Дирекції парків».

Як зазначають речниця патрульної поліції Черкас Зоя Вовк та начальник управління інспектування міської ради Олександр Давиденко, цього сезону порушників у парках ще не ловили. Тим, кого спіймають за розведенням вогнища, доведеться сплатити штраф у розмірі від 340 до 1700 гривень (згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x