Черкаські школярі увійшли до числа найкращих молодих науковців країни

Черкаські школярі увійшли до числа найкращих молодих науковців країни

Завершився ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, що тривав з 21 по 24 квітня у м. Києві. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Учениця 11 класу з Черкас Олександра Радзієвська здобула золоту медаль у секції «Історія України» за дослідження русифікаторської політики Кремля після Другої світової війни. Дослідниця вважає: нам потрібно берегти нашу мову, історію, культуру, тим більше тепер. Найбільше вразило дівчину, що в радянській Україні вчителям російської мови піднімали зарплати на 15% більше їхніх колег, а успішність учнів і студентів при навчанні залежала від знання російської мови.

Малу академію наук Черкаської області у наукових змаганнях також представляли учні Черкаської спеціалізованої школи I-III ступенів №28 імені Т.Г. Шевченка Попов Максим та Диченко Діана. Вони обоє увійшли до числа найкращих молодих науковців України, посівши другі місця.

Максим представляв дослідження у галузі археології, Діана – із всесвітньої історії. До перемоги разом з учнями йшли їхні учителі – Нераденко Тетяна Миколаївна, Чорна Тетяна Володимирівна, Прошко Тетяна Юріївна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x