У Черкасах представили виставку двох молодих митців

У Черкасах представили виставку двох молодих митців

Черкаський художній музей, традиційно підтримуючи креативну й талановиту молодь, продовжує відкривати нові імена. 22 квітня музей презентував творчий дует молодих художників – Володимира Погрібного та Володимира Широкопояса. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського художнього музею.

У двох товаришів, знайомих вже близько 7 років, зародилася ідея організувати спільну виставку та продемонструвати широкому загалу свої художні твори. А для відвідувачів є добра нагода збагатити свої знання та знайти нові інтереси. Адже автори працюють у різних техніках (олія, гуаш, акрил, пастель, кольорові олівці) та з різними матеріалами (папір, нитки, цвяхи). Тут можемо побачити класичні живописні жанри (портрет, пейзаж) у нетрадиційній манері виконання, а також мистецтво витинанки з нетиповою асиметричністю та ажурністю. Роботи обох художників у дечому є близькими за кольорами, структурою, почуттєвою спорідненістю. Багато з них передають тонкощі персоніфікованих емоційних станів, втілюючи різні внутрішні якості, балансуючи між акцентованим і прихованим, спланованим і спонтанним.

Володимир Погрібний

Народився 1996 року в Черкасах. Закінчив Черкаський професійний ліцей за спеціальністю плиточника-штукатура. Здібності до малювання у хлопця з\’явилися ще у дитинстві. Але лише у 2014 році, після багатьох змін, що відбулися у житті, він взяв пензля до рук. Володимир є віруючою людиною, тому його полотна часто мають релігійний характер. «Мені подобається експериментувати з усілякими геометричними формами, кольорами та різними техніками, поєднуючи їх в одній композиції. Так я створюю нові емоційно-інтуїтивні образи, щось особливе та неординарне», – говорить Володимир про свою творчість. Для юнака це перша виставка, у якій він дозволяє побачити знайомі нам речі інакше, а тому й дізнатися про них більше.

Володимир Широкопояс

Народився 1997 року в Черкасах. Закінчив Черкаський художньо-технічний коледж за спеціальністю «Декоративно-прикладне мистецтво». Зараз продовжує освіту в Черкаському національному університеті ім. Б.Хмельницького на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Хист до малювання, який почав проявлятися ще у дитячі роки, розвинувся у справжній талант. Знаковим для творчості юнака став 2015 рік – початок експериментів з новими формами. «Для мене в творчості, як і в житті, головне – щирість. Пишучи картини, я віддаюсь роботі на 100%, вивільняю всі почуття і спілкуюсь зі своїм глядачем чесно і відверто. Готуючись до виставки, я насамперед руйнував власні межі, працюючи у різних техніках і жанрах». Молодий художник вже не вперше демонструє свою творчість. Однак нині експоновані роботи спонукають до переживання емоційних досвідів самого автора, проживання їх разом. Вони промовисті, провокують до діалогу та роздумів, а віднайдені у них художні форми й енергії вичерпно доносять відчутий автором зміст/смисл.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x